Persbericht

36ste Kunst- en antiekbeurs te Hasselt
Van donderdag 14 tot maandag 18 februari 2019

De Antiekbeurs van Hasselt is een van de eerste grote “rendez-vous” 2019 voor antiekliefhebbers en verzamelaars van oude en hedendaagse kunst.

Het talrijk publiek, uit de vier hoeken van de Euregio Maas-Rijn, vindt elk jaar vlot zijn weg naar deze beurs met zijn 70 exposanten uit 5 verschillende landen.

Kwaliteit en authenticiteit zijn de essentiële elementen van deze beurs, welke sinds jaren een stevige reputatie heeft opgebouwd, dank zij het professionalisme van de standhouders.

De aanwezige expert van de beurs begeleid vrijblijvend, de bezoekers bij hun aankopen. Zijn advies is vaak doorslaggevend bij de aankoop en is een vaste meerwaarde van deze beurs.

De standhouders, welke hun reputatie opbouwden in hun respectievelijke specialiteit, tonen een waaier van tijdsgebonden stijlen uit het verleden en de hedendaagse kunst.

Het merendeel van specialiteiten zijn te vinden in: design, gebruiksvoorwerpen, decoratieve stukken, juwelen, zilver, antieke boeken, bronzen, oude en hedendaagse schilderijen en beelden, gravures, glaswerk, keramiek, Aziatische kunst…

Zowel de gepassioneerde liefhebber, als de toevallige snuffelaar, vinden hun gading in het rijke aanbod van antieke en hedendaagse kunstvoorwerpen, welke elk op zich een verhaal meedragen, van eeuwen terug tot de dag van vandaag.

Contact voor de pers: Philippe Burin 00 32 (0)475 43 17 73

Te zien op de beurs

Anthony Short Antiques uit Petworth in Engeland
“Flamingo’s Pink and orange”
Afkomstig van een schoolproject uit Zuid Frankrijk. De flamingo’s zijn gemaakt uit metaal en hand geschilderd; elk flamingo heeft een verschillend uitdrukking. Drew Pritchard kocht er in mijn winkel in Petworth in het TV programma Salvage Hunters.
Salvage Hunters 10, Episode 8.
Nu ook te zien in België op Discovery Channel.
De laatste exemplaren worden in Hasselt op de beurs verkocht.

Lux Art Consulting uit Luxemburg
Aanval van het Konvooi en De Halte van het Konvooi - Karel BREYDEL 1678-1733 (genaamd ‘De Ruiter van Antwerpen’ daar hij steeds doeken schilderde met paarden) , ter waarde van € 40.000 het paar.

Galerie CaD uit Hoei
Jean Michel FOLON 1934-2005) – “Vaas met Vogels” (editie 2002 – 2003) Techniek: ambachtelijk ceramiek, geschilderd en geglazuurd – 44cm
Kaizen Art uit Jabbeke
Art Nouveau Koffiekan
Galerie Crouzet-Girard van Paris
Originele striptekening van Albert Uderzo – Belloy in O.K. Magazine 1948

Antiques & Deco Arts uit Keerbergen
“Agonie” . Bronzen Art Deco sculptuur.
Gesigneerd op de marmer, door een van de bekendste Franse kunstenaars uit de Art Deco periode: Jean de Roncourt. Ca 1930